Energiatehokas koti

Hyvin suunniteltu energiatehokas koti vastaa asukkaidensa tarpeita ja mukautuu elämänmuutoksiin. Siinä on hyvä ja helppoa asua kaikissa sääoloissa ympäri vuoden.

Energiatehokkaaseen kotiin ei tarvita mitään uusia materiaaleja, tekniikoita tai laitteita. Kaikki tarvikkeet löytyvät kaupoista ja osaaminen rakennusalan ammattilaisilta. Tekniikan yksinkertaisuus ja itseohjautuvuus pienentävät rakennusvirheiden riskiä, tekevät talosta helppokäyttöisen ja käyttökustannuksiltaan kohtuullisen.

Pientalon koko elinkaaren ympäristökuormituksesta 80-90 % aiheutuu käytön aikaisesta energiankulutuksesta. Energiatehokas koti kuluttaa energiaa ja kuormittaa ympäristöä huomattavasti vähemmän kuin tavallinen talo. Ympäristökuormitus vähenee edelleen, jos talossa hyödynnetään uusiutuvia energialähteitä, esimerkiksi puuta ja aurinkoa.

Rakennusten lämmitys aiheuttaa jopa kolmasosan Suomen vuosittaisista hiilidioksidipäästöistä. Energiatehokas koti vähentää sekä asumisen ympäristövaikutuksia että asumiskustannuksia.

Motivan koordinoiman, kauppa- ja teollisuusministeriön sekä ympäristöministeriön tukeman Energiatehokas koti -viestintäkampajan kotivut löytyvät osoitteesta Energiatehokaskoti.fi